Search and Destroy

 

This area does not yet contain any content.
Sunday
Feb092014

Crappy Bird

Στο Facebook, στο Twitter, στο site με τις συμβουλές του γιατρού για τα χλαμύδια, στην τοπική εφημερίδα στο Πισοδέρι Φλώρινας θα το έχεις δει. Είναι το ιπτάμενο εσπεριδοειδές με το μάτι όλο απορία τύπου "τι στο π*%$#ο κάνω, και γιατί;". Αν δεν το έχεις δει, πρόκειται για ένα άμοιρο καύκαλο που προσπαθεί να πετάξει ανάμεσα από σωλήνες που θυμίζουν ύποπτα Super Mario Bros. Εσύ το μόνο που κάνεις είναι να αγγίζεις την οθόνη της συσκευής από την οποία το παίζεις κι αυτό κάνει την δουλειά του.

Καθώς όμως παίζεις το απερίτμητο πουλί σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι το να περάσει με επιτυχία από τους σωλήνες είναι ένα κλικ δυσκολότερο από τον εντοπισμό μεταλλάξεων που προκαλούν ογκογένεση. Τα pixels που περιέχονται συνολικά στο app είναι λιγότερα από τα Oscars του DiCaprio. Αυτό σημαίνει δυστυχώς ότι η ακρίβεια είναι σε ύψος Manaslu, κι έτσι το παραμικρό παραστράτημα τιμωρείται με άμεσο ψόφο για το μυξινάρι με τα φτερά.

Η κυκλοφορία του πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2013, γνωστό έγινε όμως Ιανουάριο του 2014. Είναι βλέπεις αυτές οι λεπτομέρειες στην ζωή. Είναι να μην αντιληφθεί κανείς κάτι σαν και το Flappy Bird, μετά πάει, τελείωσε η υπόθεση. Έτσι ξεκίνησε και ένας παροξυσμός σχολίων που έχουν μεγαλύτερη ποικιλία από το εναλλακτικό λεξιλόγιο της Άντζελας Δημητρίου. Τα περισσότερα φυσικά καταδικάζουν το φιάσκο που αποτελεί το πιο διάσημο app των ημερών. Όχι απλά διάσημη βέβαια, αλλά και κερδοφόρα μιας και αποφέρει στον Dong Nguyen που το δημιούργησε κάπου στα 50 χιλιάδες δολάρια την ημέρα - κάτι που πρόκειται να σταματήσει σύντομα, μιας και ο δημιουργός αποφάσισε να αφαιρέσει την εφαρμογή από το App Store μέσα στις επόμενες ώρες. Οι λόγοι είναι αδιευκρίνιστοι, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι έχει ενοχληθεί από το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομα του. Ο Μπάνος πιστεύει ότι έχει να κάνει με τα assets του παιχνιδιού, τα οποία δείχνουν δανεισμένα από άλλα παιχνίδια, από την εμφάνιση μέχρι και τον κώδικα. Αποφάσισε λοιπόν να την κάνει με ελαφρά με ένα τσουβάλι λεφτά (το app μετρά ήδη πάνω από 50.000.000 downloads) ήδη στην κατοχή του; Θα μπορούσε.

Αν "τακτοποιούσαμε" τα σχόλια που έχουν ειπωθεί γι’ αυτό -από κριτικούς, από gamers, από ιθαγενείς της Μποτσουάνα- αυτά θα ήταν τα εξής:

Δεν είναι παιχνίδι, είναι μαρτύριο.

Είναι μια ανούσια βλακεία που σκοτώνει τον χρόνο του πιο αργόσχολου εργαζόμενου στο ΙΚΑ.

Είναι μια προφανείς αντιγραφή του Mario και των εικαστικών ιδεών της Nintendo.

Είναι ένα βδέλυγμα.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα; Το Flappy Bird προφανώς και δεν έχει σκοπό την διασκέδαση, ή έστω την ευχαρίστηση για το ελάχιστο του χρόνου σου. Ο μόνος λόγος ύπαρξης του είναι η βαθμοθηρία, το να τεστάρει τον καθένα στο πόσους σωλήνες μπορεί να περάσει διά του χρόνου που θα διαθέσει παίζοντας το. Είναι μια ψυχρή, αναίσθητη και διαβολικά ακριβής εφαρμογή που δεν θα συγχωρέσει το λάθος ή την έλλειψη προσοχής απάνω της. Όλα αυτά χωρίς κανένα απολύτως νόημα. Κανέναν λόγο. Καμία διασκέδαση.

Θα ήταν άδικο λοιπόν να θυμώσει κανείς μαζί του - εκτός φυσικά από την ενστικτώδη υστερία που θα πάθει κάποιος την στιγμή που θα χάσει - μιας και δεν υπόσχεται τίποτα, αλλά αντίθετα παραθέτει ό,τι έχει και δεν έχει ξεκάθαρα από την αρχή. Όλα τα άλλα υπόκεινται στον χρήστη. Αξίζει κανείς να επενδύσει χρόνο; Η λογική απάντηση είναι το όχι. Είναι μια εφαρμογή που τεστάρει την ικανότητα του να αγγίζεις την οθόνη της συσκευής σου ανά συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Όπως μόνο εκατό χιλιάδες άλλες. Είναι μάλιστα μια από τις πιο βαρετές εξαιτίας του μονότονου μοτίβου και φόντου που διαθέτει αλλά και την απουσία του ούτως ή άλλως άχρηστου soundtrack και, φυσικά, την χαζόφατσα του πρωταγωνιστή του.

Από την στιγμή που υπάρχουν δωρεάν εφαρμογές Ratchet and Clank, Sonic, Temple Run, Angry Birds, Cut the Rope… ακόμα και Paper Toss 2 (!), το Flappy Bird μπορεί απλά να κοιμάται στο λαγούμι του.

References (3)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
 • Response
  Response: porno video
  VeryBusyPeople - Blog - Crappy Bird
 • Response
  The greatest ??????? ?????????? ??????? available
 • Response
  Response: D5Ok4QFsW84
  click here for best info on {seo|продвижение сайта|ceo|

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
« Happy Hour Vol. I | Main | ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΜΙΑΣ ΤΡΕΛΗΣ: ΣΤΙΓΜΕΣ »