Search and Destroy

 

This area does not yet contain any content.
Sunday
Mar302014

Busy Talk: Κακες Ταινιες Που Αγαπαμε

Στο παρθενικό Busy Talk αναφερθήκαμε σε κινηματογραφικές προδοσίες, καταστρέφοντας φίλιες στο ενδιάμεσο. Αυτή την εβδομάδα η θεματολογία παραμένει στο χώρο του κινηματογράφου, με αντικείμενο όμως το άκρως αντίθετο. Ταινίες που ενώ αντικειμενικά και αναγνωρισμένα είναι κακές έως χείριστες, εμείς δε μπορούμε παρά να αγαπάμε, όσα χρόνια και να περάσουν. Μη μας κοιτάτε έτσι, όλοι έχετε κινηματογραφικά guilty pleasures.

Romanos Romaidis

National Lampoon's Vacation

Old-time classic κωμωδία των ‘80s που έχει παίξει άπειρες φορές στο STAR. Η οικογένεια Griswold ξεκινάει ένα family trip για το Wally World (και καλά Disneyland), και μέχρι να φτάσουν στο προορισμό τους, τους τυχαίνουν απίστευτα σκηνικά. Κερασάκι στη τούρτα, ο Chevy Chase να δίνει ρέστα. Christmas Vacation επίσης must-see.

Bad Boys

"Bad boys bad boys whatcha gonna do when they come for you?". Ό,τι και να πεις κανείς είναι λίγο για την ίσως πιο κλασική κακή action ταινία των ‘90s. Δράση, fast cars, πιστολίδια και combo Will Smith/Martin Lawrence!

Georgia Papakonstantinou

Police Academy

Σιγοψιθυρίζουμε την εμβληματική μουσική-σήμα κατατεθέν και των 6 ταινιών, αγαπάμε το μπαρ "The Blue Oyster", γελάμε με τον γκαφατζή Commander Lassard και τον “κακό” Lt. Harris, το sex symbol της εποχής Steve Guttenberg (Mahoney), τον δυναμικό Hightower, τον συλλέκτη όπλων Tackleberry και γενικά απολαμβάνουμε τη "Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή" σαν ετήσια παράδοση!

Rush Hour 3

-Who are you?

-Yu.

-No, not me. You.

-Yes, I’m Yu.

-Are you deaf?

-No. Yu is blind.

Η επική συζήτηση του Tucker με τον Master Yu παραμένει διαχρονική! Τα κασκαντερικά του ίδιου του Jackie Chan κλέβουν για μια ακόμη φορά την παράσταση, κι εμείς δε χορταίνουμε να λέμε "πάλι αυτή τη ταινία θα δείξει;", κι ας ξέρουμε απ’ έξω τις ατάκες και των τριών ταινιών!

Maria Metaxa 

The Nutty Professor

Κράχτε με όσο θέλετε, είμαι σίγουρη ότι έχετε γελάσει τουλάχιστον μία από τις 3.819 φορές που το έχει δείξει το STAR. ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΟ. Και λίγο αηδιαστικό. Αλλά κυρίως αστείο.

Spyros Apostolopoulos

X-Men: The Last Stand 

Ναι, η ταινία ήταν ΚΑΚΗ στα όρια του γραφικού. Αλλά, είναι η αγαπημένη μου από τη τριλογία. Διεστραμμένο, το ξέρω, αλλά όταν έχεις τη Famke Janssen να υποδύεται την Phoenix τα ξεχνάω όλα. Και φυσικά, το mindless action που αποζητώ από τη ταινία βοηθάει όσο να ‘ναι. 

Space Jam

NBA. Michael Jordan. Looney Tunes. Το τρίπτυχο της επιτυχίας, τουλάχιστον για μένα. Από τις λίγες VHS κασέτες που είχα αναγκαστεί να ξαναγοράσω μετά την καταστροφή της πρώτης από το επαναλαμβανόμενο rewind. Το ξέρεις και εσύ ότι κάθεσαι και τη βλέπεις όποτε την πετυχαίνεις, έστω και αν μη το παραδέχεσαι παραέξω.

George Picoulas

Once Upon a Time in Mexico 

Robert Rodgriguez, Johnny Depp, Antonio Banderas, Salma Hayek, Mickey Rourke, Eva Mendes, Danny Trejo, Willem Dafoe. Αίμα, σεξ, ξύλο, πιστολίδια και μπινελίκια. Γιατί δεν πήρε Oscar;

Tiptoes

Δε γνωρίζει κανείς την ύπαρξη αυτού του τραγικού κοινωνικού δράματος. Ταινία που απέσπασε τραγικές κριτικές και όμως σήμερα αποτελεί αγαπημένο cult διαμαντάκι λόγω του "ανερχόμενου" cast της. Με άλλα λόγια, Matthew McConaughey, Gary Oldman, Peter Dinklage, Kate Beckinsale και Patricia Arquette σε 90 λεπτά που αγαπάμε αλλά πιθανότατα θα ήθελαν και οι ίδιοι να ξεχάσουν. 

James Banos 

Blade: Trinity

Ένα εικονικό comic franchise, δύο αρκετά καλές πρώτες ταινίες, κι ένα κλείσιμο τριλογίας για κλάματα. Έχει τη λατρεμένη Jessica Biel να μοιράζει ξύλο μέσα, οπότε το αγαπάμε, αλλά το Trinity είναι από τις περιπτώσεις που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πως ο σκηνοθέτης μιας τόσο κακής ταινίας (βλ. David S. Goyer) κατάφερε κι έγραψε το story της Dark Knight τριλογίας.

Demolition Man 

Fast forward 30κάτι χρόνια στο φουτουριστικό 2032, όπου το έγκλημα έχει εξαλειφθεί πλήρως. Ο τρομερός εγκληματίας Wesley Snipes σε κλασική Hollywood λογική καταφέρνει να ξεφύγει από την παγωμένη φυλακή που τον κρατά από το 1996. Ο καλύτερος μπάτσος όλων των εποχών Sylvester Stallone, ξεπαγώνει κι αυτός μαζί του ώστε να τον κυνηγήσει (μιας και το να βάλεις στην κατάψυξη ένα όργανο της τάξης μαζί με τον εγκληματία που τον συνέλαβε βγάζει απόλυτο νόημα). Προσθέστε μια Sandra Bullock στην εξίσωση, lame βλέψεις για Sci-Fi και κακό humour, κι έχετε μια ταινία που μισείτε να αγαπάτε. 

Scary Movie 2

Γνωστές και ως η κινηματογραφική πανούκλα του 21ου αιώνα, οι Scary Movie ταινίες αποτέλεσαν κρυφή απόλαυση λίγο-πολύ όλων μας, όσο και αν τις μισούμε πλέον που είμαστε μεγάλοι και σοφοί (#ASIF). Αν και στη νιότη της ακόμα σαν σειρά, το Scary Movie 2 κατάφερε να κερδίσει το τίτλο μία εκ των χειρότερων ταινιών της δεκαετίας, είπε, καθώς έβαζε να το δει για 549η φορά.

References (3)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
« Happy Hour Vol. II | Main | Your Face, I Like That Shit: Jake Gyllenhaal »