Search and Destroy

 

This area does not yet contain any content.
Sunday
Apr062014

Happy Hour Vol. II

Λίγες σειρές φτάνουν τις 9 seasons τους στα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα. Τουλάχιστον λίγες ποιοτικές καθ' όλη τη διάρκεια τους (αυτό προφανώς και πάει στο Two and a Half Men). Η αλήθεια είναι πως το How I Met Your Mother δεν είναι πολύ πιο αθώο –is there a scale for innocence?- καθώς κατά τη διάρκεια της 6ης και 7ης season η σειρά έκανε μια υπολογίσιμη βουτιά, όχι όμως σε σημείο να χάσει το νόημα του το sitcom και να γίνει shitcom. Έφτασε λοιπόν στην ένατη χρονιά του, την τελευταία, κερδίζοντας μια θέση στη στήλη μας. Αν δεν είδατε ακόμα το finale, spoilers στα μουτράκια σας.

Όσα έχτισε αυτή η ριμάδα τελευταία χρονιά μια από τις καλύτερες αμερικανικές κωμωδίες που έτρεχαν μέχρι και φέτος, όσο ιδανικά στρωτά φάνηκαν να είναι τα γεγονότα που παρακολουθούσαμε τόσα χρόνια με άπειρα flashbacks, όση συγκίνηση και γέλιο κατόρθωσαν να βγάλουν τα 22 πρώτα επεισόδια… τα δύο τελευταία προβαλλόμενα σαν ένα back to back- έβαλαν τα δυνατά τους για να καταστρέψουν τα πάντα. Όχι μόνο αυτά φυσικά, αλλά όλη μα όλη την σειρά. Με λίγα λόγια, αν υπολογίσουμε το finale -κάτι που θα πρέπει να μάθουμε να μην κάνουμε- τότε το How I met your Mother είναι ένα φιάσκο.

Μάθαμε τόσα χρόνια να προχωράμε βασανιστικά αργά σαν και την εκκολπωματίτιδα, να μελετάμε την παραμικρή λεπτομέρεια λες και ανακαλύπτουμε ευκαριωτικούς οργανισμούς πάνω στον ίδιο μας τον εγκέφαλο και να πηγαίνουμε μπρος και πίσω για να μάθουμε πότε ο ένας ήταν παρόν όταν κατούραγε ο άλλος. Το τελευταίο όμως επεισόδιο είπε να αλλάξει ρότα και να παρουσιάσει γεγονότα που αφορούσαν τους πρωταγωνιστές της σειράς μέχρι και δεκαετίες μετά.

Περίμενε όμως, εδώ είναι το αστείο. Ξέρεις, η μητέρα που περίμενες τόσα χρόνια να δεις; Πεθαίνει! Σίγουρα αισθάνεσαι ηλίθιος, έτσι; Τότε οι Carter Bays και Craig Thomas είναι περήφανοι. Πεθαίνει λοιπόν, ούτως ώστε ο Ted να καταλήξει με την -get this- πρώτη σοβαρή του σχέση στη σειρά: Την Robin. Η οποία Robin παντρεύτηκε τον Barney, γεγονός που απασχόλησε ολόκληρη την ένατη season. Το finale όμως αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες να τους χωρίσει τρία χρόνια μετά, να σκοτώσει την Tracy και να βάλει για άλλη μια αθεόφοβη φορά τον Ted κάτω από το παράθυρο της Robin με την ηλίθια μπλε τρομπέτα ανά χειρός.

Πέραν όμως τούτου του ανέκδοτου, μαθαίνουμε και ότι ο Barney γίνεται πατέρας. Δεν ξέρουμε με ποια γυναίκα, who cares, σωστά; Απλά πετάγεται ένα μωρό στην οθόνη και εσύ πρέπει να deal with it. Ο Marshal και η Lily περιμένουν μωρό για τρίτη φορά. Καμία έκπληξη εκεί, bitch be dropin' babies. Σε γενικότερη κλίμακα όμως, η παρέα που τόσο αγάπησες τόσα χρόνια συναντιέται πλέον μια φορά ανά μερικά χρόνια κι αυτό για λίγες ώρες. American Reunion φάση δηλαδή, απλά σε πιο πρόχειρη ραφή και ακραία γεγονότα για να εξιλεώσουν την ένταση των προηγούμενων επεισοδίων.

Ευχαριστούμε λοιπόν Bays και Thomas για την ανταπόδοση της πίστης σε μια σειρά για εννέα ολόκληρα χρόνια. Φυσικά και θα παρακολουθήσουμε το How I Met Your Dad σας που ξεκινά από Σεπτέμβριο. Πειράζει όμως που ξέρουμε από τώρα ότι σε άλλα εννέα χρόνια ο πατέρας θα πεθαίνει από πρησμένο σκωληκοειδή, με αποτέλεσμα η αφηγήτρια να γίνεται η μεγαλύτερη πόρνη στο Manhattan;

References (7)

References allow you to track sources for this article, as well as articles that were written in response to this article.
 • Response
  Response: servicios seo
  click here for greatest seo barcelona around
 • Response
  get top quality canine arthritis medicine anywhere
 • Response
  Response: dog with arthritis
  go here for top quality dog arthritis anywhere
 • Response
  VeryBusyPeople - Blog - Happy Hour Vol. II
 • Response
  Response: dog arthritis pain
  click here for best treatment for dog arthritis available
 • Response
  Response: a forever recovery
  get greatest information on recovery anywhere
 • Response
  VeryBusyPeople - Blog - Happy Hour Vol. II

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>
« Busy Talk: Χειροτερες Κινηματογραφικες Μεταφορες Βιβλιων | Main | Busy Talk: Κακες Ταινιες Που Αγαπαμε »