Search and Destroy

 

This area does not yet contain any content.
Main | Jupiter Ascending »
Tuesday
Apr152014

Orphan Black

Όσοι διαβάσατε (και όσοι δε το διαβάσατε είστε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ και σας περιμένουμε να γυρίσετε αφού το μελετήσετε) το προηγούμενο αφιέρωμά μας στις βρετανικές σειρές που κάνουν θραύση, θα θυμάστε ότι μία από τις παραγωγές στις οποίες έγινε αναφορά ήταν και το Orphan Black. Λίγο η αναφορά στο (πολυ)λατρεμένο FRINGE, λίγο το πιασαρικό θέμα του, μας έπεισαν να το ξεκινήσουμε και εγένετο το εν λόγω feature!

Η σειρά ξεκινά με την Sarah να γίνεται μάρτυρας της αυτοκτονίας μιας γυναίκας που έχει ακριβώς την ίδια εμφάνιση με εκείνη. Ως (μικρο)απατεώνισσα που είναι, αποφασίζει να παραστήσει την Beth, η οποία μόλις αυτοκτόνησε, για να την ξαφρίσει και μετά να εξαφανιστεί for good. Η επιλογή της, όμως, αυτή κάθε άλλο παρά το επιθυμητό αποτέλεσμα έχει μιας και τη ρίχνει κατευθείαν σε ένα μυστήριο που αφορά την ίδια όσο και διάφορους κλώνους της. Έχοντας τη βοήθεια της "soccer mom" Alison και της "geek/scientist" Cosima, και εξακολουθώντας να χρησιμοποιεί τη ταυτότητα της αστυνομικού στο επάγγελμα Beth Childs, προσπαθεί να διαλευκάνει το μυστήριο γύρω από τους φόνους των διάφορων κλώνων καθώς και το ποια απ’ όλες είναι η original. 

Προχωρώντας όλο και πιο βαθιά στο μυστήριο, τίποτα δεν είναι όπως φαινόταν αρχικά. Άτομα που βρίσκονται στη ζωή των τριών χαρακτήρων έχουν τοποθετηθεί εκεί από τους δημιουργούς τους ώστε να τις ελέγχουν και να αναφέρουν ο,τιδήποτε παράξενο παρατηρηθεί. Παράλληλα, η τελευταία υπόθεση της Beth πριν την αυτοκτονία της φαίνεται να εμπλέκεται με το δικό τους μυστήριο και με το δολοφόνο των κλώνων.

Εκεί είναι που το πράγμα αρχίζει να μπερδεύεται επικίνδυνα. Περισσότερα δε θα αναφέρουμε, γιατί αρχικά θα χρειαστεί να σας σκοτώσουμε, και κατά δεύτερον στα 10 επεισόδια της πρώτης season τα plot twists σκάνε από το πουθενά και δε θέλουμε να σας το χαλάσουμε.

Season 1 Trailer

Πέρα από το action του θέματος, η σειρά καταφέρνει να εγείρει και ερωτήματα περί ηθικής της ανθρώπινης κλωνοποίησης και τις επιπτώσεις που αυτή έχει στην προσωπικότητα των ατόμων, το οποίο αποτελεί ωραίο touch στο όλο κλίμα. Επίσης, άλλο ωραίο touch είναι το γεγονός πως οι τίτλοι των επεισοδίων της πρώτης σεζόν είναι quotes από το "On The Origin of Species" του Δαρβίνου, ενώ η 2η σεζόν θα ακολουθεί το ίδιο μοτίβο με quotes αυτή τη φορά από έργα του Sir Francis Bacon, τον αποκαλούμενο ιδρυτή της εμπειρικής Ιατρικής.

And on to the cast we go! Το(υς) βασικό(υς) ρόλο(υς) κρατάει με μεγάλη μαεστρία η Tatiana Maslany (την έχουμε δει στα Heartland, Alphas), η οποία μέχρι το τέλος της 1ης σεζόν υποδύεται 10 διαφορετικούς χαρακτήρες -ζωή δεν να 'χουν! Από εκεί κι έπειτα, την πλαισιώνουν οι Jordan Gavaris, υποδυόμενος τον θετό αδερφό της Sara, καθώς και ο Dylan Bruce ως το love interest της Beth. Ο Kevin Hanchard είναι ο συνεργάτης της Beth/Sarah στο σώμα, ενώ ο Michael Mando (Vaas στο Far Cry 3) είναι ο πρώην της Sarah. Τέλος, η Maria Doyle Kennedy (The Tudors) υποδύεται τη θετή μητέρα της Sarah. 

Season 2 Trailer

Με την πρεμιέρα της 2ης σεζόν να απέχει πέντε μονάχα ημέρες (19 Απριλίου), τα 10 επεισόδια βλέπονται και μονοκοπανιά καθώς το cliffhanger στο τέλος κάθε επεισοδίου σε κάνει να θες να βάλεις το επόμενο κατευθείαν. Καλή καταστροφή.

Facebook Page

Twitter Account (#CloneClub)

Instagram Account

Reader Comments

There are no comments for this journal entry. To create a new comment, use the form below.

PostPost a New Comment

Enter your information below to add a new comment.

My response is on my own website »
Author Email (optional):
Author URL (optional):
Post:
 
Some HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>